Artikelen

Waar staat Zweden om bekend?

Zweden is een van de meest welvarende en rijkste landen ter wereld. Het land maakt deel uit van het Scandinavische deel van Europa. We kennen Zweden als het land van design, mooie natuur en natuurlijk de veiligste auto’s ter wereld zoals de Volvo XC90. De Volvo XC90 lease je trouwens al vanaf 383 euro per maand zodat jij van dit Zweedse genot kunt proeven. Waar Zweden nog meer om bekend staat, lees je in het artikel hieronder.

1 Gedichten en boeken

Wist je dat Pippi Langkous oorspronkelijk uit Zweden komt? In Zweden noemen ze het boek Pippi Långstrump en werd in 1945 geschreven door een Zweedse vrouw. Er zijn maar liefst drie boeken verschenen die vervolgens bekend werden over heel de wereld, zo ook in Nederland. Ook het bekende boek Nils Holgerssons is geschreven in Zweden en ging net als Pippi Langkous de hele wereld over. Dit boek gaat over een reis die speciaal voor kinderen is geschreven. De bedoeling van dit boek was om kinderen op een speelse manier de weetjes over aardrijkskunde probeert bij te spijkeren.

2 IKEA

De bekende meubelzaak IKEA kennen we allemaal. De zaak is van Zweedse oorsprong maar heeft inmiddels al meer dan 350 vestigingen in allerlei landen. Zo heeft IKEA ook meerdere vestigingen in Nederland en zie je geregeld een filiaal staan langs een van de vele snelwegen. Dit maakt dat de vestigingen van de bekende meubelzaak goed te bereiken zijn. Ideaal als je op zoek bent naar een kast of een bureau. Nóg prettiger is als je rijdt in een grote auto die zonder moeite deze meubels kan vervoeren. Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing: je kunt eenvoudig een grote wagen leasen op basis van financial lease

3 Volvo

We benoemden het net al even kort, maar Zweden staat bekend om zijn bekende automerk Volvo. Dit automerk is in 1927 opgericht in de Zweedse stad Göteborg door twee mannen. Nog steeds zit het hoofdkantoor van Volvo in Göteborg, maar inmiddels is het Zweedse automerk in handen van het Chinese bedrijf Geely. De Volvo staat al vele jaren bekend om zijn veiligheid en nog steeds kunnen we ervan genieten: de Volvo XC60 lease je al vanaf 271 euro. 

4 Knäckebröd

Heerlijk als tussendoortje, ontbijt of als lunch: een knäckebröd. Knäcke betekent knapperig en bröd betekent – zoals het woord al doet vermoeden – brood. In Nederland noemen we het ook wel ‘cracker’ en is razend populair. Wat veel mensen niet weten is dat de crackers oorspronkelijk uit Zweden en Finland komt. In de Middeleeuwen werd dit knapperige brood al uitgevonden omdat het lang houdbaar was. Nog steeds kunnen we de Zweden dankbaar zijn voor het uitvinden van deze lekkernij.

You may also like

Comments are closed.

More in Artikelen