Als je langdurig een relatie hebt dooft de vonk langzaam uit. Dit gebeurt bij iedereen zelfs bij koppels die dachten dat het bij hun nooit zou gebeuren. Dit komt doordat de verliefdheid verdwijnt. Verliefdheid is een chemische reactie in de hersenen. Na 6 maanden tot 2 jaar dooft de vonk. Dit is het moment dat de meeste relaties helaas stranden. Tenzij je er alles aan doet om de vonk in jullie relatie weer terug te brengen. Een langdurige relatie is hard werken en het is belangrijk om hier energie in te stoppen. Wij hebben vijf handige tips voor je op een rijtje gezet om de vonk weer terug te brengen.

Schrijf een ouderwetse liefdesbrief

In een tijdperk met internet schrijven we veel minder echte brieven. Terwijl het schrijven van een ouderwetse liefdesbrief een ultiem romantisch gebaar is. Het is ook nog eens een leuke verrassing als je grote liefde thuiskomt en er ligt een brief op de mat. In de brief kan je een mooi liefdesgedicht plaatsen en laten weten dat je simpelweg van iemand houdt. Het is een mooie manier om de liefde te verklaren en te laten zien dat iemand gewaardeerd wordt. We durven te wedden dat het sturen van een brief zeker weten een vonk veroorzaakt.

Plan een date night

Als je samenwoont zie je elkaar elke dag en daardoor ontstaat er een sleur. Dit kan prettig zijn, maar zorgt niet bepaalt voor spanning in de relatie. Probeer daarom eens een ouderwetse date night te organiseren. Organiseer een uitje waar jullie vroeger veel plezier aan beleefde. Dit kan gewoon heerlijk uit eten gaan zijn en de avond afsluiten met een bezoek aan de bioscoop. Organiseer gewoon minimaal één keer per maand een date night en je zal merken dat de vonk weer terugkomt.

Organiseer een verrassing voor je grote liefde

Een verrassing organiseren voor de ander is superleuk om te doen en zorgt voor een leuke vonk. Je kan bijvoorbeeld een cadeautje kopen. Bijvoorbeeld een geschenk wat iemand al heel graag wilde hebben. Of neem iemand onverwacht mee picknicken of een weekendje weg. Je kan het zo gek niet bedenken zolang je partner er maar helemaal niets van weet. Een verrassing hoeft ook geen vermogen te kosten. Je kan bijvoorbeeld het favoriete gerecht van je partner koken om je partner te verrassen.

Wees geïnteresseerd in elkaar

Wanneer heb je voor het laatst nou echt een goed gesprek met je partner gehouden? Trek eens een fles wijn open en ga met elkaar in gesprek. Zorg ervoor dat er interesse is in elkaar. Zet een leuk muziekje op en stel elkaar vragen. Als je het moeilijk vindt om vragen te stellen, dan kan je een vragenspel bestellen. Op het internet zijn er verschillende vragenspellen. Dit zijn kaartjes die je voor relaties kan gebruiken. Hier staan diepzinnige vragen die zeker weten voor verdieping binnen de relatie gaan zorgen. Je zal merken dat het gevoel van wederzijdse interesse de vonk weer terugbrengt.

You may also like

Comments are closed.

More in Artikelen